28 d’octubre de 2012

Sopes mallorquines de matança

Avui penjo una recepta de cuina, una altra variant de sopes mallorquines. M'agrada cuinar però poso aquesta recepta perquè forma part de la memòria  de la mare, de la memòria que ja no té. Era un dels plats que els cuinava  la seva àvia quan anàven a Alcudi, a Mallorca.  Ara ja no recorda com es fan, però cada cop que jo les cuino per ella, em parla de quan era petita i  la seva infantesa se li fa present en cada cullerada.
El gust ens connecta directament amb les emocions, és també una manera de recordar, de tornar a passar pel cor.







Ingredients:              



col
coliflor
ceba tendra
ceba
tomàquet
bledes
julivert
pebrot verd i vermell
bolets
carn magra
sal
pebre negre
pebre vermell
Pa de fer sopes

Sofregir l'all i afegir-hi la carn tallada a daus.  Salar-la i reservar-la. En el mateix oli sofregir la ceba i quan és transparent afegir-hi el tomàquet. Deixar-ho una estona i afegir les verdures més dures 
( pebrot, coliflor). Anar sofregint, després afegir-hi la col tallada a daus, les bledes i el bolets. Afegir-hi el pebre vermell i sal i deixar coure una estona. Després afegir aigua fins cobrir les verdures, tapar i deixar coure fins que veiem la coliflor tendre.
Preparar una picada d'all i julivert.
Posar en un  una cassola ampla les llesques de pà escampades. Posar  al damunt una capa de verdures amb el seu suc i una mica de picada perquè s'escaldi el pa, i repetir l'operació fins acabar els ingredients. Deixar-ho reposar una estona.






El més difícil de tot això es trobar el pa de les sopes a Barcelona. Ho haurem d'esbrinar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada